Default

Meer informatie over assertiviteit

Wat is assertiviteit

Meer informatie over assertiviteit

Als we het hebben over assertiviteit, is het eerste dat in ons opkomt "passieve assertiviteit". Vaak wordt aangenomen dat als je vooruit wilt komen, je agressief moet zijn. Dat is echter niet waar, je kunt ook assertief zijn zonder agressief te zijn. Dit kan erg handig zijn, vooral als u het moeilijk vindt om agressief te worden. Als u in staat bent om dit soort passief-agressieve houding te beoefenen, zult u merken dat dit in veel opzichten gunstig is, vooral als u een werkgever of manager bent.

Soms heb je te maken met zoveel agressieve mensen om je heen; je kunt ze niet zomaar negeren, want dan loopt alles slecht af assertief spannend. In dergelijke gevallen moet u assertief zijn en uw standpunt verdedigen. Je moet je realiseren dat je niet zomaar passief kunt laten zien, want als je dat doet, zul je nooit iets waardevols in je leven bereiken, in plaats daarvan zou je je passief-agressieve stijl moeten tonen, wat eigenlijk je assertiviteit is.

Over het algemeen is assertiviteit essentieel omdat het ons in staat stelt om uit het leven te halen wat we willen. We weten dat als we in geen enkele situatie de leiding nemen en als we anderen beslissingen voor ons laten nemen, we nooit iets zullen bereiken. Aan de andere kant, als we blijk geven van agressie, kunnen we onszelf in een gevaarlijke situatie brengen. Om deze dingen te vermijden, is het belangrijk dat we de juiste methode leren om assertiviteit te gebruiken en de volledige verantwoordelijkheid nemen voor onze daden.

Klik op deze link: https://www.assertiviteitenzelfvertrouwencursus.nl/